Magnolia Förlag | Välkommen till Magnolia Förlag!
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Välkommen till Magnolia Förlag!

Magnolia – ett systerförlag till Bokfabriken

Nu startar vi förlaget Magnolia: ett förlag för facklitteratur och läromedel med samma grundfilosofi som det allmänutgivande förlaget Bokfabriken, att med personligt engagemang jobba lite hårdare med varje utgiven bok och att alltid lyssna på vad våra läsare och kunder tycker och behöver.

magnolia-logga-transp-400Magnolias utgivning ska göra skillnad, den ska hjälpa och inspirera våra läsare bättre än de böcker som funnits att tillgå sedan tidigare och det oavsett om det är introduktionsböcker för Kojo och Scratch, metodböcker för bibliotekarier eller läromedel för SFI.

”Vi vet att böcker skrivna av dem som samlat erfarenhet i sin yrkesvardag och läromedel baserade på såväl praktisk erfarenhet som teoretiska kunskaper är det som kan ge den största nyttan för läsarna och det är grundfilosofin i vår utgivning”, säger vd och förläggare Erik Liedberg som kommer att axla huvudansvaret för Magnolias utgivning och verksamhet.

Magnolias ambition är att bygga en bred utgivning där alla böcker tillför daglig nytta för läsarna, antingen i arbete eller i studier. Magnolia kommer att presentera sin första utgivningslista under senhösten 2016 och söker nu aktivt fler upphovskvinnor och upphovsmän inom bland annat SFI.

”Att vara snabbrörliga och kunna anpassa utgivningen efter vad läsarna och användarna behöver på en föränderlig marknad kommer självklart vara något vi tar med oss från Bokfabriken in i Magnolia”, förklarar Erik Johansson som även han kommer att ta ett förläggaransvar på Magnolia.

Magnolias grundare och delägare har en bred och lång erfarenhet av media och bok­utgivning. Erik Liedberg har mer än femton års erfarenhet av bokbranschen som bland annat förlagschef, marknadschef och vd på företag som Norstedts förlagsgrupp, Bokus och BTJ. Erik Johansson är förläggare på och delägare i Bokfabriken med ett förflutet som vd på Bra Böcker, vd och förläggare på Berghs Förlag och redaktionschef på Rabén & Sjögren.

Övriga delägare i Magnolia är barndomsvännerna och entreprenörerna Lasse Brahme och Mattias Lundgren som under tio år byggt upp en förlagskoncern med bl.a. företagen Word Audio Publishing, Sveriges största fristående ljudboksförlag, och Bokfabriken, grundat 2012. År 2015 omsatte företagen sammanlagt drygt 33 mkr.

 

För mer information kontakta Erik Liedberg på 070-643 47 97, erik.liedberg@magnoliaforlag.se.

No Comments

Post a Comment